Tumor pesten

Tumor pesten

08-06-2012 00:00

Wordt nog aan gewerkt!

 

Er wordt in het algemeen van uit gegaan dat een kankercel een aantal dingen nodig heeft om goed te kunnen groeien - afgezien van heel veel factoren die we niet weten. Waar redelijk overeenstemming over is, is dat een kankercel het beste groeit:

- in een vervuild mileu

- in een zuur milieu

- in een zuurstofarm milieu.

Verder heeft de tumor bepaalde voedingstoffen nodig om te kunnen groeien en zijn eigen netwerk van bloedvaten aan te leggen.

 

Tumor pesten is dus niet zo moeilijk:

a. Vervuild milieu

Onder vervuild mileu vallen een heel scala aan stofjes.

Zo zijn daar bijvoorbeeld pesticiden, hormonen, groeistoffen, alles wat in ons voedsel is verschenen in de afgelopen decennia. Zaak is het dus goed naar je voeding te kijken, liefst onbespoten groenten te eten, opletten met vlees en melk, etc. Meer hieronder onder het hoodstukje Voeding en kanker.

Maar ook doen we er zelf aan mee, want bijv. stress hormonen doen ook zo hun werk. Hier begint het mentale aspect een rol te spelen.

 

b. Verzuring

De zuurgraad van het bloed is te beinvloeden met voedingsmiddelen en dranken die een basische werking hebben. Ook zijn er baden en lotions die een neutrale of basische werking hebben.

 

c. Zuurstof

Een kankercel houdt niet van zuurstof. Dus dat wordt bewegen! 

 

 

Het tumorgroeiproces

Een kankercel bepaalde voedingsstoffen nodig om te kunnen groeien en zijn netwerk te kunnen bouwen.

 

 

Immuunsysteem

Ieder mens ontwikkelt regelmatig kankercellen; normaal gesproken verdwijnen die weer en/of worden ze opgeruimd door het lichaam. Als een tumor groot heeft kunnen groeien heeft het immuunsysteem toch iets gemist! Kankercellen kunnen zich goed vermommen, maar hoe dan ook is het zaak je immuunsysteem zo goed mogelijk op krachten te houden. Juist tijdens chemobehandelingen heeft het immuunsysteem zwaar te lijden. Met voeding en supplementen kan het immuunsysteem worden ondersteund.