Wat te laten staan

10-04-2012 16:49

Work in progress!

 

Er zijn voedingsstoffen die heel erg goed zijn bij kanker, die je lichaam en immuunsysteem versterken (en bij voorkeur ook kankercellen verzwakken), maar er zijn er ook die je juist moet laten staan, omdat ze het omgekeerde bewerkstelligen.

 

Een daarvan is suiker. Kankercellen verbruiken heel veel energie en ze zijn dol op suiker. Het houdt ze fit. Daarnaast bevordert suiker allerhande ontstekingsreacties.

 

Vlees is ook ontstekingsbevorderend, dus beter laten staan en zo veel mogelijk focussen op (vette) vis. Pas wel op, kweekvis is geen goede optie, het evat veel antibiotica en hormonen die weer niet goed zijn, hoe goed het idee erachter ook mag zijn. Dus zoeken naar duurzaam gevangen vis.

 

Soja is omstreden voor vrouwen met een hormoongevoelige borstkanker. De onderzoeken zijn niet eenduidig hier. Het zou goed zijn voor vrouwen die geen borstkanker hebben (gehad), en wordt veel toegepast als vlees- en melkvervanger, (en om door de overgang te komen met minder problemen), maar als je wel borstkanker hebt gehad en het was een hormoongevoelige type, dan zou ik soja verder mijden juist vanwege die hormonale werking.