Vooruit

26-08-2009 00:00

woensdag 26 augustus

Met Renate naar de sauna. Helemaal blij als ik nog een vrouw zie met 1 borst, dat is voor het eerst en is wel heel fijn. Helaas is ze meteen weer verdwenen en we zien haar niet meer. M'n arm houdt zich weer prima.

 

donderdag 20 augustus

1 jaar getrouwd. Samen erg gelukkig maar wat een jaar verder! Bas heeft als verrassing voor het weekend de suite in de Euromast geboekt om meer tijd te hebben dan vorig jaar. Super!

 

maandag 17 augustus

Eerst naar de fysio maar dat stelt niet zo veel voor. Dan naar Henk Fransen in Utrecht. Henk wordt helemaal blij van mijn bloedwaarden, ze zijn bijna allemaal de goede kant op. Alleen met name de zuurgraad kan nog wel beter. Als we mijn collage-input bekijken en hij hoort mijn verhalen over de pinguins en de sepia's dan wordt hij nog blijer. Ik moet daar echt wat meedoen vind hij. Hij is superblij maar ik minder. Weet nog steeds niet zo goed wat ik er nu mee moet.

 

vrijdag 14 augustus

Spannend, weer in het ziekenhuis voor de eerste controle bij Dr. Vrijland. Het loopt erg uit maar eindelijk zijn we aan de beurt. Ze is behoorlijk onder de indruk van hoe het litteken er uitziet en dat het harde pijnlijke klierweefsel in de andere borst helemaal weg is. Ze voelt rond de wond en is heel tevreden. Ze vraagt zelfs of ik informatie wil mailen over Hirneise en Fransen. Superfijn dat ze zo open is en geinteresseerd, dat geeft een boost aan energie. Ik vraag nog over de zak met lymfevocht maar een eventuele volgende operatie wil ze pas op de volgende controle bespreken. Helemaal blij gaan we naar huis.

 

donderdag 6 augustus

Mijn vierde darmspoeling. Ben het eigenlijk wel eens zat maar er komt nog heel veel los. Ze zeggen dat ik er nog wel een zou kunnen doen maar ik wil wel eventjes een gewoon leven en m'n darmen wat rust gunnen. Over een tijdje doe ik er nog wel een paar.

 

zaterdag 1 augustus

Nog eens naar Leo, die de boel weer stevig masseert en verklevingen losmaakt. Ook mentaal altijd een opkikker.

 

vrijdag 31 juli

Heb behoorlijk pijn in mijn arm. Dat is iedere ochtend wel stijf en gevoelig maar nu is het behoorlijk en het gaat ook niet echt weg. Misschien toch te veel gezwommen afgelopen woensdag? Over 2 weken weer de eerste controle in het ziekenhuis - benieuwd en hoop de geruststelling te krijgen dat ik goed bezig ben - het blijft toch spannend ook al voelt het als de juiste weg!

 

maandag 27 juli

De derde darmspoeling. Gaat erg goed. Na de soep een gesprek met Chan. Die wil dat ik nog een keer een spoeling doe omdat er zo veel wordt afgevoerd en omdat er nog zo veel toxines in mijn lichaam zitten. Ik ben blij dat er nog meer afgevoerd gaat worden maar teleurgesteld omdat ik dacht na 3x klaar te zijn. En omdat ik er niets van voel vraag ik me af of het wel goed werkt! Wat voor instelling is dat dan?

 

18 - 26 juli

Een weekje vakantie om bij te komen. We wandelen het eerste weekend aardig er op los met onze vrienden! Zondag zelfs 6 uur onderweg. Heb ik toch best al weer een aardige conditie. In de week aardig wat duikjes gemaakt en zelfs naar de sauna. Geen last van mijn arm dus helemaal happy. Zondag begin ik in het boek Anti-Kanker van Servan-Schreiber en wordt weer veel wijzer over kanker en eten - veel bekend en toch weer wat nieuws en fijn geschreven. Bas leest Samen sterk bij kanker van Henk Fransen en vind dat we de supportgroep weer eens moeten activeren! Aan de andere kant krijg ik af en toe toch heel fijne steunreacties en ze doen allemaal even goed. Volgens Bas begint m'n huid er heel mooi uit te zien. Ik ben blijer dat na een jaar van pijnlijk klierweefsel in de andere borst deze zo maar helemaal weg is. Weet alleen niet of het de darmspoelingen, eten, bewegen of de combinatie zijn.

 

zaterdag 18 juli

Na lange tijd toch weer langs Leo. Er is wat verkleving maar na een stevige behandeling voelt alles weer goed en lekker los.

 

donderdag 16 juli

De tweede darmspoeling bij Jade. Bij de 2e en 3e spoeling kan er niet zo veel in maar er komt weer zat uit. Gelukkig nog steeds geen last van de spoeling en erna - wel weer trek in ongezond lekkere dingen!

 

zondag 12 juli

We gaan voor de eerste keer sinds de operatie weer duiken! Heerlijk om weer in het water te liggen en dit weer te kunnen oppakken. Hoop dat ik nu verder ongestoord kan blijven duiken.

 

zaterdag 11 juli

In de ochtend koop ik een nieuwe bikini en badpak, zie ik er weer mooi uit. De bikini die ik tot nu toe had is nog steeds de bikini die ik na de eerste operatie heb gekocht. Daarna bezoeken we Henk Fransen in Apeldoorn. Blij dat we er nog tussendoor konden voor de vakantie. Had de afspraak gemaakt toen ik me zo gestressed voelde 2 weken terug. Voel me nu rustiger maar toch blij Henk te zien. We komen er weer gesterkt vandaan, ookal waren de uitslagen van de scan dit keer heel slecht. Henk zei dat het een teken was dat er een hoop aan de gang was en daar houden we ons dan maar aan. Voor de volgende keer een collage maken over mijn levensinvulling. Ik krijg ook het draft werkboek toegestuurd en dat is toch ook weer leerzaam.

 

donderdag 9 juli

Na de massage en de acupunctuurbehandelingen is het nu tijd om de vrijgekomen gifstoffen af te voeren via een darmspoeling. Ik heb gehoord dat het behoorlijk gevoelig en emotioneel kan zijn, maar ik voel eigenlijk niets, en ook daarna heb ik geen last - alleen een behoorlijke trek! Helaas krijg ik alleen maar een soepje ipv een complete heerlijke maaltijd. Er wordt aardig wat afgevoerd maar hoor nu dat het altijd een serie behandelingen is, dus moet nog een paar keer.

 

woensdag 8 juli

Crematie van tante Annie. Pas een paar weken terug werd er uitgezaaide longkanker geconstateerd, nu al is ze overleden. Ze wilde zelf echter ook niet echt meer. Haar laatste weken zijn echter heel zwaar geweest doordat ze toch nog aan de chemo moest en daar zo enorm ziek van was- waarom dan toch? Ik hoop zelf gezond en gelukkig oud te worden (ik ga nog steeds uit van mijn 93 jaar :-) )!

 

donderdag 2 juli

Weer naar Jade. Een goed gesprek met Chan, die me o.a. wijst op het feit dat ik me moet richten op de mensen die me steunen en niet degenen die niet in deze route geloven. Maar makkelijker gezegd dan gedaan. En dat ik mijn tijd moet nemen om helemaal te genezen en me niet druk moet maken over werk... -) De acupunctuur behandeling slaat weer goed aan en meer ontspannen en vol energie ga ik naar huis.

 

21 - 29 juni

Een raar weekje. Diverse ontmoetingen, fijn maar ook veel uitleggen over mijn keuze, en dus niet altijd even energie-gevend, ook al zegt uiteindelijk iedereen mij te zullen steunen - en daar gaat het tenslotte om. De week eindigt met een beetje buikgriep, raar om normaal ziek te zijn en daar behoorlijk last van te hebben! Bas is ook de hele week al aan het hoesten. We nemen maar aan dat de spanningen er uit komen.

 

vrijdag 19 juni

Ik heb een afspraak bij Jade maar het is een ramp om er te komen en ik kom veel te laat. Toevallig is er een happening dat weekend waardoor iedereen vroeg weg moet en de geplande behandeling kan niet doorgaan. Als alternatief krijg ik een acupunctuur-behandeling. Ik heb dat nog nooit gehad dus wil het wel eens proberen. Frieda schrikt van de spanning in mijn lijf en zegt dat ik daar nodig iets aan moet dan, maar dat had ik zelf natuurlijk ook net ontdekt. Een aantal naaldjes doen behoorlijk zeer, die van de algemene balans en van de darmen; de rest voel ik nauwelijks. Het is wel heerlijk ontspannend en ik val bijna in slaap. Dit is nog wel eens wat voor mij!

 

dinsdag 16 - donderdag 18 juni

Mijn echt eerste job als zelfstandige! Niet alleen meekijken. Heerlijk, maar ik merk heel sterk hoe kwetsbaar ik ben en dat ik een heleboel heb te verwerken van de afgelopen tijd. Het is ook niet niets wat er in amper 2 maanden is gebeurd... ik lijk wel bijna overspannen. De afgelopen dagen ook al een paar keer gestruikeld - ik ben wat wiebelig. Ook Bas is erg moe en maakt vergissinkjes en vergeetjes. Eerst maar eens heel goed uitrusten.

 

zondag 14 juni

In de regen staan we te kijken naar de Adidas Ladies run, waar Nienke in meerent (ook al hebben we haar 2x gemist, ze heeft een medaille dus was er echt!). De run staat in het teken van Pink Ribbon (ideetje: misschien volgend jaar ook meerennen?) en voor ons beiden is het even heel emotioneel en staan we te huilen op de brug. De spanning begint er uit te komen.

 

vrijdag 12 juni

Danielle komt om een aantal yoga-oefeningen met me te doen. Nou dat voel ik wel! Ik schrijf alles op zodat ik ze zelf ook kan doen. Was een fijne ochtend en voelt goed.

 

woensdag 10 juni

Voor het eerst naar Jade Ayurvedic Health Center, aanbevolen door Henk. Ik heb een intake bij Chan en Frieda en krijg dan een Pacha Karma detox kuur. Vandaag een heerlijke massage en een shirodhara. Nog even stomen, dan douchen en een heerlijke Ayurvedische maaltijd. Die olie ruikt heerlijk maar blijft nog wel even in m'n haar zitten!