Schouder

24-11-2010 00:00

woensdag 24 november. Vragenlijsten.

Ik krijg een dik pakket vragenlijsten binnen voor de revalidatiearts, tjonge, vooral ook flink wat psychologische dingen. Het pakket gaat dezelfde dag nog op de post, kijken of dat snel aan gaat komen met onze stakende TNT...

 

vrijdag 19 november. Controle.

Het is weer tijd voor controle bij Vrijland. Omdat ik toch nog wel iedere 1-2 weken een flinke aanval in mijn schouder heb krijg ik tenslotte een verwijzing voor de revalidatiearts, misschien dat een multi-disciplinair team er wel wat mee kan. Verder is alles gelukkig goed. Dr. Vrijland ziet er bijzonder uit en lijkt wel een metamorfose te hebben gehad, en wij krijgen voor het eerst al deze jaren een volgende afspraak pas over 6 maanden ipv 3 of 4! Alles gaat geweldig!

 

donderdag 21 oktober. Genoeg gereinigd!

Nu heb ik wel heftig last gehad van het laxeren en ook de colon doet het behoorlijk. Vind 2 behandelingen wel weer genoeg. Heb daarna nog een gesprek met Chan die ook mijn pols meet en zegt dat alles er prima uitziet! En dat 2 behandelingen wel genoeg zijn. Krijg nog wel supplementen mee voor extra kracht en weerstand.

 

woensdag 13 oktober. Reinigen.

Vanwege een superleuke opdracht en een ongesteldheid is uiteindelijk vandaag pas weer de eerste colon. Ik heb niet veel gemerkt van het laxeren en de colon verloopt prima.

 

woensdag 6 oktober. Stom.

OK, nu heb ik het zelf over me afgeroepen. Plat op mijn rug en ik verga van de pijn in mijn schouder, maar dan had ik ook niet die paar stenen moeten versjouwen. Normaal geeft tillen alleen een pijnlijke, opgezwollen arm, maar nu roept mijn schouder ook dat dat wel een heel slecht idee was...

 

maandag 13 september

Ik ga naar Chan van Jade Health Center voor een check en omdat het me goed lijkt weer eens wat reinigingen te doen. Ook Chan kijkt naar mijn schouder en geeft een massage maar kan er verder ook niet veel van maken.  

 

Werk

Ik heb ondertussen 2 superopdrachten gekregen. Een voor een ziekenhuis. Het ziet er modern uit met heel veel aanverwante zorg ook in huis. Dat is de eerste paar keer echt vreemd, ik weet zo goed wat het is om als patient daar te lopen, nu maak ik er deel van uit. Ook grappig om te realiseren dat er ergens tussen al die poli's een deur is en een gang met kantoorkamertjes en de RvB, het is net een echt bedrijf. Wel raar toch als in voorbeelden bijv. over borstkanker wordt gepraat. De voorzitter kent mijn geschiedenis en is ook open om naar bijv. preventie te kijken en iets meer holistische zorg, maar ik moet wel oppassen met wat ik zeg over het laatste, ik begrijp ook wel dat dat mogelijk wat te ver gaat voor reguliere artsen. Ben al heel blij met de klus, de wil om verder te kijken, het loopt prima! 

Verder nog een superklus om door natuurlijke selectie met nutrienten verrijkte gewassen in Africa en Azie te introduceren onder de allerarmsten. Helemaal mijn ding, voeding, gezondheid, voor de allerarmsten... Wat voel ik me bevoorrecht. Mag zelfs op reis naar Africa. Heel eng en emotioneel, na een jaar met van alles nu opeens alleen op reis. Net als vroeger toen ik voor mijn werk veel reisde. Na de emoties voel ik me toch super, heb het gevoel dat ik eindelijk weer bij hoor, weer kan bijdragen, het leven weer normaal is.

 

2-4-6-9-13 juli

Leo is terug van vakantie en het is ouderwets fijn. Hij vraagt wel of ik alle mogelijke controles heb gehad. De behandelingen van deze wonderman maken dit keer echter niet veel verschil. Af en toe is de pijn dagen weg, dan opeens is het heel erg, nog steeds volkomen onvoorspelbaar. We sluiten de 13e af door maar weer eens een nieuwe borstprothese te halen, was ruim 3 jaar terug, dus was wel toe aan een nieuwe, plus wat nieuwe setjes en een bikini. -) De extra afspraak in het ziekenhuis zeggen we af, ze weten toch niet wat het is en ik heb al een tijdje niet echt een aanval meer gehad.

 

woensdag 28 juli

Loop na de kapper maar even langs de fysio. Kan meteen behandeld worden. Wow, nu doet mijn schouder pas echt zeer!

 

vrijdag 23 juli

Telefonisch de uitslag, want zoals altijd als ik wat heb is iedereen op vakantie. Er is niets uit de botscan of de rontgenfoto van de schouder gekomen. Ik krijg een verwijzing voor de fysio.

 

woensdag 21 juli: botscan

Zo zit ik dan opeens weer een hele dag in het ziekenhuis voor een botscan met tussendoor een rontgenfoto. Ik heb heel veel drinken meegenomen en vind een vrije computer zodat ik wat kan mailen en internetten, lekker want anders zit je je al die uren maar te vervelen, het is slecht weer en huis is nu te ver.

 

vrijdag 16 juli: echt niet

De echo heeft niets laten zien. Zoals de dokter zegt, "je begrijpt dat we nu op zoek gaan naar kankercellen". Ik knik maar we zijn er eigenlijk van overtuigd dat het een beklemde zenuw is en dat ze het compleet mis heeft. Een lymfeklier in mijn hals is opgezet maar dat kan ook gebeuren bij een verkoudheidje.

 

woensdag 14 juli: in het ziekenhuis

Dr. Vrijland kan de pijn niet plaatsen, zit op een rare plek, maar morgen kan ik een echo laten maken voor de zekerheid.

 

dinsdag 13 juli: bij de huisarts

Deze nieuwe huisarts is heel simpel. Pijn in de rechterschouder? De kant waar u al 2x borstkanker heeft gehad? Gaat u even heel snel een afspraak met het ziekenhuis maken.

 

maandag 12 juli: al weer

Ben op verjaardagsvisite en vanuit het niets zo maar weer die erge pijn in mijn arm. Op de terugweg toch maar even langs de huisarts. Het voelt als een beklemde zenuw maar is echt heel pijnlijk en kan het niet aan een bepaalde actie van mij relateren. Morgen kan ik er terecht.

 

vrijdag 9 juli: hangschouder?

Heerlijke middag en avond in BoZ met zwemmen en BBQ. Blijkbaar heb ik raar aan de rand van het zwembad gehangen, want krijg extreme pijn in mijn schouder.