De borstenwinkel; happy end.

05-09-2007 00:00

Woensdag 5 sept.

Fysio 6. En de uitslag van het bloed: het is goed! En dat betekent dat ik nu eindelijk de deur van het ziekenhuis voorlopig achter me dicht kan trekken, de eerste controle is in november en het gesprek over genetisch onderzoek is in december. Het waren geen makkelijke weken de laatse paar maar het is nu in ieder geval "voorbij".

 

Maandag 3 sept.

Fysio 5. Het is er prachtig onconventioneel en gezellig en open en m'n arm wordt steeds beter.

 

Vrijdag 31 aug.

De 4e fysio en dan gaan we voor het eerst weer uit met een lekker weekendje Limburg. Heerlijk om deze periode af te sluiten.

 

Woensdag 29 aug.

M'n derde fysio. Kan al meer met m'n arm doen. Leo is een geweldige vent.

's Middags naar dr. Nuyten, gynaecoloog, om m'n eierstokken na te laten kijken. Borstkanker en eierstokkanker liggen dicht bij elkaar. Het onderzoek is nooit echt uitsluitend maar het ziet er goed uit volgens hem. Ook nog bloed prikken voor de zekerheid, weer hoewel er geen echte marker is voor dit type kanker.  Hoewel de bloeduitslag nog komt ga ik er maar van uit dat alles goed is, ook al kunnen ze het niet echt goed onderzoeken het is toch iets.

 

Maandag 27 aug.

Weer naar de fysio.

 

Vrijdag 24 aug.

De arts belde dat de scans inderdaad OK waren. Dus dat betekent geen nabehandelingen!

Vandaag ook de eerste fysiotherapie, lekker dichtbij. Het gaat wat bot met knijpen en trekken maar heerlijk aardig, informeel, heel open, en als het maar werkt! Gewoon uit de telefoongids de meest dichtbije en dan zo boffen. Maandag al weer de volgende.

 

Donderdag 23 aug.

's Ochtends de scan van beide oksels. Gelukkig was er niets te zien volgens de radioloog.

 

Woensdag 22 aug.

We zouden gebeld worden voor de scans en dat gebeurde zo waar ook de volgende dag. Ook nog langs de bedrijfsarts geweest.

 

Dinsdag 21 aug.

Nu de chirurg OK is met geen tweede operatie zijn we erg blij. Bas heeft toch vrij dus stelt voor dan maar een nepborst te gaan kopen met lingerie. Afgelopen weekend zijn we de diverse "borstenwinkels" in en rond Rotterdam al langs geweest dus ik weet waar mijn voorkeur ligt. Om 16 uur kunnen we terecht in Bleiswijk. Het is eigenlijk nog wat snel na de operatie maar ik wordt gestoord van het slecht passende ding met watten dat ik in het ziekenhuis heb gekregen. Best bizar, zo'n winkel met stellingen vol met borsten in alle kleuren, vormen en maten. Maar lang leve de technologie, want het toont en voelt net als echt, en zoals de verkoopster zei: "Misschien wil meneer ook wel even voelen?" Dan sta ik zo maar in een mooi setje voor de spiegel en zie er weer prachtig uit, met 2 borsten. Heerlijk om er weer gewoon en mooi uit te zien na deze weken. Even lastig kiezen tussen 2 borsten maar dat lukt ook. Het wordt de "slappe" (kunnen ze geen inspirerender namen verzinnen voor die dingen?). Maar na een paar uurtjes thuis heb ik het er wel mee gehad want het zit natuurlijk boven op het litteken. Toch een heerlijke dag.