Controles 2008-2009.

13-01-2009 00:00

Dinsdag 13 januari: OK!

De volgende dag al de uitslag. Alles is goed, het was inderdaad klierweefsel. Opgelucht en helemaal gerustgesteld verlaten we het ziekenhuis. Wel vanaf vrijdag terug naar Leo voor een aantal fysio behandelingen om de pijn te verminderen, die helemaal doortrekt in m'n oksel en arm.

 

Maandag 12 januari 2009

Omdat de pijn in mijn linkerborst steeds erger werd en niet leek samen te hangen met mijn menstruatie, toch maar gebeld of de echo niet eerder mocht. Borst en oksel worden onderzocht.

 

Dinsdag 9 december: OK!

Al weer de vijfde controle. Ik vind het lastig om nog u te zeggen tegen de arts omdat we elkaar zo vaak zien, en wij een echte klik hebben, voelt het dichterbij maar ja voor haar ben ik natuurlijk gewoon patient. We hebben hetzelfde met mammacareverpleegkundige Patricia, echt een supermens en de beste van haar groep vinden wij, lief en spontaan, komt als ze ons in de wachtkamer ziet zitten ook spontaan even kletsen. De dames achter de balie worden we nooit erg blij van, er zit me een draak tussen! Tja we kennen allee gezichten zo langzamerhand wel aardig. Ik heb behoorlijk last van pijn in mijn linkerborst maar volgens dr. Vrijland is het echt klierweefsel en zou het met hormoonschommelingen te maken hebben. Voor de volgende controle over 3 maanden kunnen we eventueel wel een extra scan van die borst doen.

 

Dinsdag 16 september: OK!

De vierde controle. Alles is in orde. Ik heb wel wat last van pijn links maar dit is blijkbaar klierweefsel en hoeven we ons geen zorgen over te maken. Het kleine litteken wordt helaas gewoon weer rood en dik. Ik maak blijkbaar makkelijk littekenweefsel in dit gebied, ook het grote litteken, wat we er zelf helemaal niet slecht vonden uitzien, is blijkbaar dik en breed van het littekenweefsel.

 

Vrijdag 12 september

Echo van de rechteroksel.

 

Dinsdag 10 juni

De mammacareverpleegkundige haalt de hechtingen eruit. Het ziet er mooi uit. De volgende 3-maandelijkse controle wordt na ons trouwen, want heb geen zin om voor de bruiloft eventueel slecht nieuws te horen.

 

Dinsdag 3 juni: litteken weg?

De dokter laat even op zich wachten, maar daar is ze. Wat pijnlijke prikken en dat wordt het litteken weggesneden en opnieuw gehecht. Hopelijk werkt het dit keer beter.

 

Dinsdag 27 mei: OK!

Derde controle bij dr. Vrijland. Alles is in orde. Omdat dat kleine litteken, waar het bobbeltje zat (waar het allemaal mee is begonnen), steeds weer ontsteekt, rood en dik is en jeukt, stelt ze voor dat nog een keer opnieuw te hechten. Wow, volgende week al.

 

Dinsdag 20 mei

Een jaar na dato, dus we zijn weer toe aan een mammografie. Ik zag er wel tegenop omdat het vorige keer zo'n pijn deed in de borst waar de tumor later bleek te zitten, maar nu valt het best mee. De zuster zegt dat het er goed uit lijkt te zien maar de specialist moet er natuurlijk nog naar kijken.

 

Vrijdag 25 april

Afspraak op de Daniel den Hoed om de uitslag door te nemen, maar met zo'n uitslag zijn we natuurlijk lekker snel klaar.

 

Donderdag 17 april: niets genetisch.

Er komt een brief van de Daniel den Hoed, dat mijn DNA helemaal in orde is en er geen gevoeligheid voor borstkanker is gevonden. Dat is wel erg fijn. Was dit hele gedoe dus gewoon dikke pech.

 

Dinsdag 12 februari: OK!

De tweede controle bij dr. Vrijland. De echo's waren OK en zij voelt ook niets - jippie!

 

Vrijdag 8 feb. 2008

Weer in het Sint Fransiscus voor echo's van de oksels.